ste vorba de tată şi fiu, din păcate unul dintre ei, tatăl, a căzut într-o râpă şi este decedat, iar fiul prezintă degerături la picioare. Nu au putut fi aduşi la baza muntelui din cauza condiţiilor meteo şi a întunericului, din acest motiv azi un elicopter SMURD va încerva să ajungă în zonă dacă vremea va fi prielnică.

Pe de altă parte ceilalţi doi bărbaţi rătăciţi sunt în continuare căutaţi.

În jurul orei 02.48, operatorul 112 ne-a informat despre faptul că o persoana rătăcită a fost găsită de către doi salvatori din Ucraina, pe teritoriul Ucrainei, și ne-a făcut legătura, telefonic cu aceștia pentru a ne transmite situația de la fața locului. Persoana în cauza are picioarele degerate si nu poate fi transportată, pe jos, în condițiile actuale. Cele două persoane au asupra lor echipament de supraviețuire și vor rămâne până dimineața pentru a-i acorda ajutor cetățeanului ucrainean rătăcit.

De asemenea, ne-au transmis faptul că ar fi nevoie de un elicopter, dimineața, pentru transportul cât mai rapid la un spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Tatăl persoanei in cauză a fost observat, decedat, într-o râpă, iar despre ceilalți doi membri ai grupului nu se cunosc detalii. Operatorul 112 ne-a făcut legătura cu ofițerul de serviciu din cadrul Dispeceratului de Coordonare Elicoptere Mureș care ne-a solicitat să luăm din nou legătura la ora 06.45, la răsărit, pentru a evalua condițiile meteorologice și în cazul în care acestea vor fi favorabile va permite elicopterului să efectueze zborul de recuperare a persoanei rănite. Totodată, una dintre cele două persoane salvatoare ne-a transmis coordonatele pentru a putea fi localizați. Echipele de salvare din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte și echipele de sprijin de la celelalte structuri și salvamont s-au întors la bază, in jurul orei 03.20, nereușind identificarea locului unde se găsește persoana in cauză.


Preluare: vasiledale.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și