Soţii Vasile şi Bianca Pop aşteptau primul lor copil. Sarcina nu a decurs, însă, normal. Ca atare, de-a lungul timpului, cei doi maramureşeni din Chechiş au bătut de mai multe ori drumul spitalului, fie el Judeţean sau de Boli Infecţioase. Vasile Pop a relatat că i s-a spus că soţia sa are o simplă infecţie, însă personalul medical nu i-a oferit detalii.

S-a ajuns, din cauza implicaţiilor, la complicaţii şi, în mod invariabil, la cezariană. “Duminică, în data de 19 august, soţia mea a născut copilul. Mi s-a pomenit, din nou, despre infecţie. Am cerut explicaţii, însă mi s-a spus că nu sunt doctor, astfel încât să mi se explice. Am apucat să văd fetiţa, la Reanimare. Luni, în data de 20 august, am mers să fac cumpărături, pentru a merge în vizită. Mă suna soacra, care a fost şi ea asistentă la Spitalul Judeţean, că are o veste proastă. Mi-a spus că fetiţa a murit. Luni şi marţi, soţia mea părea să fie ok. Miercuri, când am fost în vizită, mi-a spus că nu poate respira. Am sunat la ora 22.00, pe secţie, şi mi-a zis, din nou, că simte că nu are aer. Am lăsat-o să se odihnească. Din păcate, atunci a fost ultima dată când am vorbit cu ea. Joi dimineaţă, la ora 10.00, am aflat că a murit şi soţia mea”, a relatat, pentru AxaNews.ro, Vasile Pop.


Bărbatul spune că a fost şocat de întâmplări, astfel încât nu a fost în stare să acţioneze în vreun fel. “Ulterior, am făcut cerere la spital, să mi se spună ce medicaţie a luat, ce s-a întâmplat de fapt. Mă gândesc să mă adresez Colegiului Medicilor. Dacă lăsăm lucrurile aşa, se poate întâmpla şi altora. Este o dramă de nedescris. Soţia şi soacra, ambele, au lucrat la Spitalul Judeţean, în urmă cu aproximativ şapte ani, după care au plecat la muncă în Italia. Practic, ele cam ştiau cum funcţionează lucrurile în spital. De aceea, efectiv nu mi-a venit să cred. Mi-a spus cineva de la morgă că a mai fost un caz în perioada aceea, o doamnă de 36 de ani, cu şase copii, care a murit după ce a dat naştere ultimului copil. Nu mai înţeleg ce se întâmplă”, a povestit Vasile Pop din Chechiş.


Bărbatul spune că a mai ajuns o dată, la Spitalul Judeţean, înainte cu o lună şi nu a fost mulţumit de modul în care a fost tratat el şi pacienta, soţia lui. “Tot într-o duminică s-a întâmplat. Dimineaţa. S-a simţit rău şi a ajuns la Urgenţă. Au lăsat-o acasă după două ore şi ceva. A mâncat puţin, însă se simţea la fel de rău. În noaptea de duminică spre luni, am sunat la salvare, pentru că starea ei nu era bună deloc. Aceeaşi doctoriţă a văzut-o, la ora 04.20. A zis că este caz de internare. Prima dată nu s-a ştiut asta? Am întrebat ce are şi mi s-a spus de ce mă interesează?”, a susţinut maramureşeanul.


Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a explicat, în exclusivitate pentru AxaNews.ro, că acest caz a intrat în anchetă. “În data de 28 septembrie, va sosi în Baia Mare o comisie specializată în astfel de situaţii de deces materno-infantin. Comisia va evalua situaţia şi va da un verdict în acest caz”, a precizat, pentru AxaNews.ro, Sorina Pintea.

Trebuie să precizăm un lucru. Cercetările vor trebui să scoată la iveală şi dacă monitorizarea sarcinii a respectat regulile de conformitate. Se pare că această operaţiune a avut loc într-un cabinet privat, conform explicaţiilor bărbatului.

Citește mai mult pe axanews.ro


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și