O fetiţă din Teleşeu, raionul Orhei, Republica Moldova, a fost găsită spânzurată la marginea localităţii în care trăia după ce plecase să cumpere pâine şi nu a mai revenit acasă. Copila a lăsat un bilet de adio în care i-a rugat pe cei dragi să nu se simtă responsabili de moartea ei.

Mama fetei şi-a pierdut viaţa atunci când ea avea opt ani, iar tatăl a părăsit-o. Copila a locuit, timp de un an, într-o familie din localitate, iar apoi a fost preluată de sora sa mai mare.

„A intrat în magazin şi a furat o chiflă. Vânzătoarea a văzut şi i-a cerut să vină cu părinţii. Apoi nu a mai ajuns acasă”, a declarat, pentru publika.md, sora fetei, Ecaterina Cojocari.
Dispariţia adolescentei nu a surprins pe nimeni. Fata obişnuia să fugă de acasă şi era găsită, de cele mai multe ori, la mormântul mamei sale. Însă de data aceasta, ea a fost descoperită spânzurată la marginea satului.

Copila se afla sub supravegherea asistentului social din localitate din cauza problemelor de comportament.

„Am trimis-o la medicul de familie. El trebuia să decidă dacă trebuia trimisă la un alt specialist”, a spus asistentul Tamara Blanaru.
„De aceasta trebuia să se ocupe profesorii, medicii, oamenii competenţi. Eu ca primar nu pot angaja un psiholog pentru a soluţiona astfel de probleme”, a comentat şi primarul satului, Anatol Bucatcă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și