"Vreau să vă spun că nu l-am cunoscut niciodată pe procurorul Papici. Eu nu m-am întâlnit cu acest om. Singura dată când m-am întâlnit cu procurorul Papici a fost telefonic, astăzi, când l-am sunat și i-am cerut scuze că din jocurile politice ale unui plagiator mincinos este implicat într-un scandal. Atât am făcut. Este prima dată când am vorbit cu procurorul Papici, astăzi, la telefon și i-am cerut scuze că involuntar a fost amestecat într-un astfel de scandal", a afirmat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

El a susținut că nu există o legătură între achiziția de terenuri făcută de fiica sa Ioana și procurorul Lucian Papici.

"Nu are nicio legătură activitatea depusă de DNA în județul Călărași și achiziția terenului din Călărași făcută de fiica mea", a spus șeful statului.

Anterior, el a declarat că premierul Victor Ponta încearcă prin propunerea privind constituirea unei comisii de anchetă în cazul terenurilor achiziționate de Ioana Băsescu să "reîncălzească" ce nu i-a reușit cu senatorul Sorin Roșca Stănescu, generând "un alt fals".

"După părerea mea, premierul încearcă să reîncălzească ceea ce nu i-a reușit cu Sorin Roșca Stănescu și generează un alt fals, dând de înțeles că procurorul Papici a fost implicat în verificarea terenurilor", a afirmat Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat marți că un deputat, membru al Comisiei juridice, l-a înștiințat că aleșii vor sesiza Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu posibila implicare a fostului șef al Secției I a DNA Lucian Papici în tranzacția cu terenuri a familiei președintelui Traian Băsescu iar în cazul în care CSM nu va va reacționa, parlamentarii vor iniția o verificare.

"Evident că domnul procuror Papici, pentru care președintele dădea telefoane și îl amenința pe procurorul general, s-a folosit în mod abuziv și ilegal de funcția pe care o ocupă ca să facă un serviciu privat. E ca și când dumneavoastră ați vrea să vă cumpărați o mașină și îl trimiteți pe domnul procuror Papici în târg cu legitimația de procuror și verifică actele la mașini, după care vă spune „e în regulă, puteți cumpăra mașina aia, i-am verificat actele”. Evident că este și ilegal și împotriva atribuțiilor pe care le are. Am avut ocazia să vorbesc cu colegi de-ai mei deputați din Comisia juridică și mi-a spus unul dintre ei că, tocmai fiindcă nu s-a întâmplat nimic, vor sesiza ei CSM, după care Parlamentul — sigur, în limita atribuțiilor constituționale — va face Parlamentul, Comisia juridică, verificarea, dacă nu vrea să o facă CSM", a afirmat Ponta.

El a spus că, dacă se confirmă că Papici a efectuat verificări cu privire la zona în care familia președintelui și-a cumpărat un teren, "e vorba despre un abuz în serviciu" sau "orice altă încadrare".

"Ideea că dacă un procuror face un serviciu președintelui Băsescu și nu i se întâmplă nimic este exact o parte a acelui regim reprezentant de Traian Băsescu", a adăugat Ponta, acuzându-l pe șeful statului de "sfidare".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și