”Dacă Ponta poate, eu îl susţin (...) Ce ştim că se întâmplă în regiile statului, în instituţii care ţin de autoritatea statului, care au înţeles că dacă sunt autofinanţate sau regii autonome îşi pot permite orice legat de banul public. Voi susţine. Numai să îşi rezolve ei problema în interiorul alianţei. Că dacă se rezolvă, eu nu voi fi unul care să spun nu-i corect. Mai ales în perioade dificile, dacă discutăm de echitate, echitatea o propovăduiesc şi popularii şi socialiştii în UE”, a spus Băsescu, într-o intervenţie la România tv, întrebat dacă suprataxarea salariilor mari din sectorul bugetar ar putea fi o soluţie pentru România.

El a precizat că nu are o analiză cu privire la fondurile care s-ar strânge în urma unei asemenea măsuri.

”Dar ar fi o semnificaţie că în timpul crizei nu poate avea unul salariu de 40.000 de euro pe luna şi altul 700 de lei”, a adăugat Băsescu.

El a subliniat că nu trebuie afectat, însă, sectorul privat.

”Nu avem ce căuta în sectorul privat. Aşa cum n-a atins nimeni sectorul privat când s-au făcut reduceri de salarii la stat, nu are dreptul nici sa-l atingă în continuare”, a conchis preşedintele.

El a reiterat că va susţine Guvernul ”într-o măsură pe care o ia cu privire la managementul companiilor de stat”.

Premierul Victor Ponta a declarat, zilele trecute, că aşteaptă de la ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, o soluţie privind cele 110 milioane de lei necesare pentru pensiile militarilor, în contexul în care liberalii nu susţin impozitarea salariilor de peste 4.000 de lei ale bugetarilor.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, consideră că varianta impozitării salariilor mai mari de 1.000 de euro ale bugetarilor ar fi neconstituţională, adăugând că ar putea exista riscul ca această soluţie să se extindă şi în cazul celor din privat, lucru care ar fi inacceptabil.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și