Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a ajuns săptămâna trecută la spital cu dificultăți de vorbire și cu o stare de oboseală.

"În funcție de vizita pe care medicii o fac pacienților în fiecare dimineață, cadrele medicale de la Spitalul Militar Caror Davila din București decid dacă aplică măsura externării. Însă surse din interiorul unității medicale spun că starea de sănătate a fostului președinte s-a îmbunătățit.

Traian Băsescu a fost internat timp de aproximativ o săptămână în secția de boli infecțioase de la Spitalul Militar, după ce a fost diagnosticat cu gripă de tip A și a făcut o răceală puternică la plămâni. Tocmai de aceea, el a avut nevoie de oxigen pe durata perioadei în care a stat internat.

Sunt informații potrivit cărora fostului președinte i s-a recomandat să aibă și acasă un aparat de oxigen, pe care să îl folosească atunci când simte că nu respiră foarte bine.

De-a lungul anilor, Traian Băsescu a avut mai multe probleme medicale și a suferit și mai multe intervenții chirurgicale, atât în țară, cât și în străinătate, în funcție de complexitatea afecțiunilor", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Raluca Măndoiu.

Gripa tip A este cea mai severă formă de gripă.

Potrivit surselor medicale, fostul președinte ar fi răspuns bine la tratamentul administrat.

Traian Băsescu, probleme de sănătate numeroase în ultimii ani
Traian Băsescu a ajuns de mai multe ori la spital în ultimii ani.

În martie 2022 a suferit mai multe complicații severe, fiind tratat la un spital din Bruxelles.

Anterior, în 2006, a fost operat de hernie de disc.

Fostul președinte mai suferă de o afecțiune pulmonară cronică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și