Oficialul BM face o vizită în România, pe 9 şi 10 mai, prima după preluarea funcţiei în iulie 2012.

Potrivit Băncii Mondiale, Jim Yong Kim "se va întâlni cu oficiali români, cu reprezentanţi ai mediului politic, ai societăţii civile şi ai mediului de afaceri, pentru a discuta modalităţile optime prin care BM poate sprijini în continuare dezvoltarea României".

"Întâlnirile se vor concentra pe oportunităţile şi provocările cu care se confruntă România, o ţară cu nivel mediu al veniturilor, şi pe reformele necesare în contextul actual din Uniunea Europeană", susţine sursa citată.

Oficialul BM va fi însoţit de o delegaţie alcătuită din Frank Heemskerk, director executiv, Philippe Le Houérou, vicepreşedinte pentru Europa şi Asia Centrală, Mamta Murthi, director de ţară, Elisabetta Capannelli, director de ţară, Thomasz Telma, director regional al IFC, Stefan Nanu, director executiv alternativ şi Ana Maria Mihăescu, reprezentantul rezident al IFC la Bucureşti.

La sfârşitul lunii aprilie, premierul Victor Ponta anunţa că directorul Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, şi preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, sunt aşteptaţi în lunile următoare la Bucureşti.

"Vreau să vă spun că în România urmează să vină preşedintele Băncii Mondiale - vine luna viitoare; vine doamna Lagarde, preşedinta FMI, în luna iunie, dacă nu mă înşel. Toate lucrurile acestea înseamnă nişte mici piese în acel puzzle şi nu doar vizita în Germania sau vizita la Varşovia pentru a mă vedea cu premierul Donald Tusk sau vizita în Spania (contează - n.r.). Toate aceste lucruri înseamnă încredere. Trăim într-o lume globală în care nu poţi să zici că nu mă interesează ce se întâmplă dincolo de graniţele mele", a spus Victor Ponta, la sfârşitul lunii aprilie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și