"Sunt adeptul unei prese absolut libere, de-asta nu am fost niciodată în favoarea reglementării presei, se va autoreglementa ea", a spus preşedintele, în cadrul unei întâlniri cu susţinătorii paginii sale de Facebook, întrebat cu privire la o eventuală reglementare a mediului virtual.

Potrivit preşedintelui, internetul este cel care oferă libertatea exprimării şi în care informaţia nu este cenzurată.

"În momentul de faţă ce oferă media românească este ceea ce consumă publicul românesc, bine sau rău, asta e. Acelaşi lucru îl cred despre internet. El trebuie să fie liber. (...) Mass-media este mult mai pervertită, ea este foarte dependentă de patroni. În 2009, vă rog să vă aduceţi aminte că erau toate trusturile împotriva mea. Singura zonă în care m-am putut exprima a fost mediul virtual. Trebuie să recunosc că a fost o singură televiziune care m-a primit în campanie şi acea televiziune a fost OTV. În afară de OTV, eram blocat pe toate trusturile private şi am avut alocată o singură emisiune la TVR. Pentru mine, în 2009, mediul virtual a fost singura posibilitate de comunicare. Ea este şi crudă, pentru că în mediul virtual informaţia nu trece printr-o cititoare de prompter sau printr-un analist, mai mult sau mai puţin binevoitor", a mai menţionat preşedintele.

El a precizat că este împotriva reglementării mediului virtual pentru că este "singurul în care eşti ca şi dezbrăcat, cum vorbeşti, aşa se duce mesajul, cum ai feedback-ul, ăla e feedback-ul".

"Cred că mediul virtual trebuie lăsat nereglementat pentru că şi aici este o categorie de consumatori. A reglementa mediul virtual, fie el şi împotriva abordărilor să spunem nepoliticoase, vulgare, este o treabă, eventual, a moderatorului site-ului, dacă există un astfel de moderator, dacă nu, mesajul trebuie să meargă aşa cum e. Sunt împotriva oricărei reglementări a mediului virtual", a conchis Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte joi cu comunitatea de susţinători de pe pagina de Facebook "Alături de preşedintele nostru", organizată în cadrul Interactive Central & Eastern Europe Festival 2013.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și