Desfiintarea totala a spatiilor verzi intre liniile de tramvaie nu este obligatorie, fiind mai mult o neglijenta decat o necesitate. In ultimii ani insa, numeroase orase europene au luat initiativa de a planta gazon intre liniile de tramvai, dar si pe margine acestora, si alte forme de vegetatie de-a lungul traseelor.

Oamenii au privit cu ochi buni aceasta initiativa, edilii s-au mandrit cu realizarile lor si un numar mare de orase europene si-au ecologizat astfel liniile de tramvai.

Efectele nu vizeaza numai aspectul si calitatea aerului, gazonul avand proprietatea de a absorbi zgomotul, reducand astfel poluarea sonora a oraselor. De asemenea, acestea cinstituie un filtru natural al prafului din orase, care asezat pe asfalt sau suprafete pietruite ajunge nu numai in apartamentele oamenilor ci si in organismul lor, prin respirarea aerului poluat. In plus, apa de ploaie face ca particulele de praf sa alunece spre sol acolo unde le este locul.

In afara acestor argumente tehnice, merita sa mentionam ca aspectul oraselor s-a imbunatatit capatand un aspect estetic iesit parca din picturile de peisaje a vreunui artist plastic.


Preluare: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și