Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada ianuarie 2019 - februarie 2023, reprezentanții unei societăți comerciale ar fi omis să înregistreze în evidențele contabile operațiunile comerciale derulate, respectiv nu ar fi emis bonuri fiscale și nu ar fi înregistrat veniturile obținute din activitatea de prestări servicii în domeniul alimentației publice și turismului, cu consecința prejudicierii bugetului consolidat de stat cu suma de 585.747 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor documente contabile și medii de stocare a datelor informatice, care urmează a fi supuse percheziției informatice.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul tehnicienilor criminaliști și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și