Decizia poate fi contestată de PNL la Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a luat act de lucrările congresului din iulie al partidului şi de deciziile care au fost luate atunci.

Tribunalul Municipiului Bucureşti a decis să nu înregistreze modificările la Statutul PNL adoptate la Congresul din 27 iunie. Astfel, alegerea noii conduceri a partidului, în frunte cu Klaus Iohannis, nu este validată juridic.

Concret, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea de înregistrare a modificărilor aduse statutului acestui partid, cele mai importante fiind aderarea PNL la PPE şi cea referitoare la derogarea primită de Iohannis de la comisia de partid pentru a putea candida la şefia PNL.

Potrivit vechiului statut, Iohannis ar fi avut nevoie de o vechime în partid de minim 2 ani pentru a ajuge preşedinte.

Judecătorii au luat această decizie în dosarul în care primarul PNL din localitatea dâmboviţeană Pucioasa, Dănuţ Bădău, a reclamat la Tribunalul Bucureşti că toate acţiunile care au dus la alegerea l ui Iohannis au încălcat atât statutul PNL, cât şi legea partidelor politice.

Edilul spunea atunci că nu ştie dacă Iohannis s-a înscris în vreo organizaţie PNL şi nici procedura prin care s-a întâmplat acest lucru.

Dacă decizia ar rămâne definitivă, Iohannis nu va putea ocupa funcţia de preşedinte, iar o astfel de hotărâre ar atrage nulitatea tuturor deciziilor luate în calitate de preşedinte al PNL.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și