În solicitarea sa, Vasile Moldovan (primar) a arătat că în perioada decembrie 2020 - martie 2021 (patru luni consecutive) CL Sighet a avut un număr de cinci ședințe în care nu s-a adoptat nicio hotărâre, fapt ce, în opinia sa, intră sub incidența art. 143 din Codul Administrativ.

Primarul, în cererea sa de chemare în judecată a omis să precizeze că în perioada raportată CL Sighet a avut mult mai mult decât cinci ședințe și că în aceeași perioadă CL a adoptat un număr de 49 de hotărâri de Consiliu.

13 consilieri locali au depus cerere de intervenție în dosar în nume propriu pentru a deveni parte în dosar, cerere aprobată de către Tribunalul Maramureș. Astfel Tribunalul a emis un număr de 15 citații în dosar: una pentru Primarul Vasile Moldovan (reclamant), una pentru Consiliul local (pârât) și 13 citații pentru consilierii locali care au solicitat acest lucru (calitate de intervenienți).

În termenul din data de 22 septembrie a.c. primarul Vasile Moldovan și-a susținut cererea în fața instanței, iar avocatul ales al Consiliului local a solicitat instanței de judecată să respingă cererea reclamantului ca fiind nefondată. Atât reclamantul (Primarul) cât și pârâtul (Consiliul local) au prezentat argumente în fața instanței pentru, respectiv împotriva dizolvării Consiliului local al municipiului Sighetu Marmației.

Tribunalul Maramureș a lăsat cauza în pronunțare, fixând termen în acest sens pentru data de 30 septembrie 2021.

Ce va decide Tribunalul Maramureș în acest sens rămâne de văzut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și