Salatele, fie ele de legume crude, fierte sau cu oua, branza si sunca sunt acum parte din viata noastra de zi cu zi, un numar tot mai mare din populatie consumandu-le, intr-un stil de viata sanatos.
Pentru a pastra salata proaspata, acoperiti frunzele cu apa aproape inghetata si lasati-le asa intre 10 si 20 de minute. Scurgeti-le de apa si lasati-le sa se usuce, apoi infasurati-le in servetele de hartie pentru a absorbi orice urma de umezeala de pe ele. Se pastreaza la frigider, in pungi de plastic inchise la gura, scotand pe cat posibil aerul din punga, sau pur si simplu, daca aveti acasa aparatul necesar, vidati-le.
Pentru a spala o cantitate mare de salata, clatiti frunzele, apoi puneti-le intr-un saculet de panza legat la gura si lasati-le sub un jet puternic de apa. Dupa ce le-ati spalat, mai clatiti-le o data si lasati-le sa se scurga bine. Stoarce-ti saculetul de panza si pune-ti frunzele inapoi in el, acesta fiind destul de umed pentru a mentine salata proaspata.
Daca pregatiti o masa pentru mai multe persoane, puteti folosii oua, sunca presata, branza sau paste pentru a face salatele mai consistente.
Salatele pe baza de paste, asezonati-le inainte de a fi servite, deoarece pastele proaspat fierte ar inmuia prea repede maioneza sau sosurile pe care le folositi la salate.