Ouale fie ele de gaina, gasca, prepetita, bibilica sau mai nou de strut, sunt un aliment nelipsit din casa oricarei persoane. Dar si acestea au trucurile lor.
Asadar, cand cumparati ouale aveti grija sa nu fie crapate deoarece lichidul scurs din ele le-ar lipi de carton sau de celelalte oua, iar pentru averifica daca sunt proaspete este de ajuns sa le asezati intr-un vas cu apa sarata. Cele care se vor lasa la fund sunt proaspete, iar cele care se vor ridica la suprafata sunt vechi, deci, bune doar de aruncat.
Pentru ca ouale sa nu-si piarda din umiditate sau sa nu se umple de alte mirosuri este deajuns sa la depozitati in cutia lor de carton si nu pe usa frigiderului in locasurile speciale.
Pentru a aduce ouale la temperatura camerei cat mai repede, puteti sa le pune-ti intr-un vas cu apa calda (nu fierbinte), si sa le lasati acolo timp de 5-10 minute, insa, pentru o separare mai usoara a albusului de galbenus oul trebuie sa fie rece.
Daca ati fiert ouale si nu va aduceti aminte cum (moale sau tare) este de ajuns sa le invartiti pe rand pe masa de bucatarie. Daca se invart usor inseamna ca sunt fierte tare, iar daca se invart greu sau deloc sunt fie fierte moale fie deloc.