Gratarul a devanit o traditie in viata romanului de pretutindeni. Fie ca e sarbatoare nationala, weekend, zi de nastere sau doar o zi pentru relaxare, romanul se gandeste la gratare. Pentru ca acestea sa iasa delicioase, mai jos gasiti cateva trucuri. Pofta buna!
Inainte de a frige carne, e bine sa ungeti gratarul cu ulei sau grasime, astfel fripturile nu se mai pilesc de el.
Asezati portiunile de friptura mai subtiri, pe marginile gratarului, cae nu sunt asa de incinse, pentru a asigura o pregatire egala a bucatilor de carne.
Daca fripturile sunt prea picante, le puteti asezona cu mici portii de lapte batut, iaurt sau smantana. De asemenea le puteti stropii cu lapte sau iaurt chiar in timp ce se prajesc, deoarece acreste alimente, neutralizeaza acizii, mai bine decat apa sau berea.
Pentru mai multa aroma, atunci cand pregatiri peste sau fructe de mare la gratar, adaugati o mana de fructe spalate...mere, caise, cirese sau piersici.
Preparatele marinate au ca rezultat si niste sosuri excelente si foarte gustoase. Lasati-le sa fiarba timp de 3 minute, pentru a fii siguri ca s-au eliminat toate bacteriile ce ar fii putut fii transferate de pe carnea cruda.