Sparanghelul proaspat, se pastreaza, tinandu-l cu capetele taiate in apa, la un nivel de trei centimetri; sau infasurati capetele taiate, in servetele inmuiate in apa, apoi introduceti-le intr-o punga de plastic. Se poate pastra la frigider timp de o saptamana.

Ciupercile trebuie curatate cu o periuta moale sau o carpa de muselina inmuiata in apa. Daca sunt tare moi, cu o textura nisipoasa, lasati-le sa se curete sub un jet de apa rece, avand grija ca apa sa se poata scurge imediat.

Pastrati ciupercile la rece, necuratate, intr-un vas de plastic, acoperit cu hartie, timp de pana la 3 zile

Nu este nevoie sa curatati sfecla inainte de a o pregati. Se poate fierbe pana se inmoaie, se scurge, apoi se tine sub un jet de apa rece pana cand foile exterioare cad singure.

Pentru a impiedica innegrirea cartofilor cruzi, curatati, acestia se tin intr-un vas cu apa rece, care sa-i acopere, pana la gatirea lor.

Pentru pastrarea conopidei tinere, asigurati-va ca aerul poate circula in jurul ei. Evitati pastrarea ei intr-o punga de plastic ca in vid, deoarece aceasta favorizeaza aparitie umezelii si a mucegaiului, puteti in schimb sa gauriti puga din loc in loc, sau sa o pastrati intr-un servet umed. Se poate pastra la frigider timp de 3 zile.

Soteurile de legume, cum ar fi cele de ceapa, usturoi, telina sau ardei gras, se pastraza in otet si nu in ulei, pentru a conserva grasimile si caloriile.

Pentru taierea rosiilor conservate, nu e nevoie sa le scoateti din cutie, ci le putteti taia cu o foarfeca speciala de bucatarie.

Resturile de sosuri de rosii se pot depozita in pungi sau borcanele vidate si se pot pastra la congelator timp de 6 luni. Se pot adauga in ciorbe, supe sau sosuri.

Pentru pregatirea semi-preparatelor din legume, le puteti arunca intr-un vas cu apa fierbinte, tinandu-le la foc potrivit pana incep sa se inmoaie usor, apoi le scoateti cu o spumiera, intr-un vas cu gheata. Dupa racire se scurg bine.

Din resturile de piure de cartofi, puteti face crochete. Amestecati cu putina faina, faceti mici rulouri si dati-le prin ou batut si pesmet. Puneti-le la frigider tim de 30 de minute apoi in ulei incins pana se rumenesc.

Pentru pregatirea piure-ului, e bine sa folositi un tel sau un mixer electric-iar daca alegeti mixerul trebuie sa aveti grija la treptele de viteza, deoarece la o viteza prea mare piureul va devenii pastos, cu consistenta lipiciului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și