Juriul format din Titus Constantinescu (Bestial Records), Cezar Cazan (letsrock.ro), Szappanos Zoltán (Metal Hammer Ungaria, rokerer.hu), Bela Szemcsuk (Wacken Metal Battle România), alături de votul publicului, au decis ca Dirty Shirt să reprezinte România în finala internaționala a celui mai important concurs de metal, eveniment ce se va desfășura în cadrul festivalului Wacken Open Air din Germania.

"Este un vis devenit realitate: vom cânta la Wacken! Vrem să transmitem salutări celorlalte trupe participante, atât în finala de la Sibiu (An Theos, DinUmbră, Hathor, The Untold Faith și Vespera) cât și celor din semifinala Cluj Napoca (Diamonds Are Forever, Scars of Story și Evergreed). Suntem siguri că oricare din aceste trupe ar fi putut reprezenta România cu succes la finala internațională, deoarece calitatea muzicală și prestația live în cadrul concursului au fost de asemenea excepționale" au declarat membrii trupei la scurt timp după aflarea rezultatului. Vespera, trupa clasată pe locul doi, s-a calificat automat în finala națională a următoarei ediții a concursului.

Așadar, după X-plod (București), Altar (Cluj), Bucovina (Iasi), Gothic (Petroșani) și God (Iași), Dirty Shirt (Seini/Maramureș) este a șasea trupă românească ce va participa în cadrul prestigiosului concurs Wacken Metal Battle ce se va desfășura la începutul lunii august.

DIRTY SHIRT este una din cele mai active și originale formații rock din România, al cărei stil unic rezultă din combinarea elementelor rock/metal cu influențe din orizonturi muzicale foarte diverse: folclor românesc, funk, electro, world music, etc...

"FREAK SHOW", al treilea album de studio, produs în Los Angeles de Charles "Kallaghan" Massabo, a fost lansat în februarie 2013 și s-a bucurat de un feedback foarte pozitiv atât din partea publicului (peste 33.000 de ascultări doar pe pagina BandCamp), cât și din partea presei de specialitate din România și străinătate (peste 50 de cronici de album), incluzând recenzii excelente în cele mai prestigioase reviste rock din Europa: Rock Hard Germania, Hard Rock Mag Franța, Rock Hard Slovacia (incluzând un interviu și anunț pe coperta revistei), Metal Hammer Ungaria, W-Fenec Franța, Presto Franța, etc.

Albumul a fost promovat printr-un turneu în 2013 cu peste 40 de concerte în România, Franța, Belgia și Germania, incluzând participări la festivalurile Peninsula, Maximum Rock Festival, Student Fest, PsychoSounds Fest, etc.

RECOMPENSE 2013

International:

Locul 4 albumul anului, Cyril Glaume (Hard Rock Mag France, Core&Co), publicat pe Core&Co

Al doilea cel mai bun album international, Blytch (Nawak Posse, France)

Al treilea album al anului, Yann Bonenfant (Metal Maniac, France)

Locul 7 in Best of 2013, Majbritt Levinsen (music blog, Sweden)

Romania:

Cel mai bun album metal sic el mai bun videoclip rock (Click Zoom Bytes)

Patru nominalizari la Maximum Rcok Awards : Best Romanian Metal Band, Best Romanian Metal Album, Best Show by a Romanian Rock/Metal Band, Best Romanian Rock / Metal videoclip

Doua nominalizari la Metalhead Awards (votul publicului): locul 3 la Best Romanian Metal album si locul 6 lar Best Romanian Metal Band

Numarul 10 in Top Albume Romania 2013 (cea mai buna pozitie pentru o trupa metal) in magazinul Muzici si Faze

Doua nominaliazri (cea mai buna trupa sic el mai bun album) la emisiunea Rocku` lui Tanase

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și