Negocierile dintre Lukaşenko şi Prigojin s-au întins pe tot parcursul zilei de ieri. Concluzia la care au ajuns cei doi a fost că declanşarea unui masacru săngeros pe teritoriul Rusiei este de-a dreptul inadmisibil. Evgheni Prigojin va pleca, de asemenea, în Belarus, relatează presa din Rusia.

Evgheni Prigojin, liderul grupului Wagner: Fiind conştienţi că putem fi responsabili de vârsarea de sânge rus, dintr-o parte sau alta, întoarcem convoaiele şi mergem înapoi în taberele noastre militare, conform unui plan.

Mercenarii Wagner au părăsit oraşul Rostov în aplauzele şi scandările oamenilor

Prigojin a ales să renunţe la planul său de a ajunge în Moscova şi le-a ordonat mercenarilor săi să se oprească. Au părăsit, mai apoi, oraşul Rostov în aplauzele şi scandările celor prezenţi.

Zeci de oameni s-au adunat pentru a-i aclama pe luptătorii Wagner la ieşirea din oraş, iar câţiva chiar s-au fotografiat alături de lider sau au dat mâna cu el.

Dosarul penal pe numele lui Prigojin va fi clasat

Kremlinul a anunţat, de asemenea, că dosarul penal pe numele lui Prigojin va fi clasat, dar a mai făcut şi un anunţ destinat luptătorilor. "Cei care îşi doresc, vor putea semna un contract cu ministerul Apărării", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului.

Între timp, încep să se ridice restricţiile impuse pe drumurile din Rusia. În Lipeţk, autorităţile acoperă șanțurile săpate de forțele ruse pentru a opri înaintea mercenarilor Wagner.

Situaţia gravă din timpul zilei de ieri a atras după sine şi un discurs al lui Vladimir Putin pentru popor, la câteva ore după intrarea lui Prijojin în ţară.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Ambițiile uriaşe și interesele personale au dus la trădare.

Haosul dezlănţuit în ţară a început după ce Evgheni Prigojin a lansat acuzaţii grave la adresa Ministerului rus al Apărării, spunând că o tabără Wagner a devenit ţinta bombardamentelor lansate de armata lui Vladimir Putin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și