La reşedinţa familiei Cioabă, au ajuns încă de marţi seară câteva zeci de romi din mai multe judeţe ale ţării.

Trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă a fost adus, marţi seară, în România, cu o cursă de linie care a aterizat pe Aeroportul "Henri Coandă", înmormântarea urmând să aibă loc vineri, la Sibiu, după cum a precizat fiul cel mic al autointitulatului rege al romilor, Daniel Cioabă. Aeronava care a adus sicriul cu trupul lui Cioabă, aparţinând companiei Turkish Airlines, a aterizat la Otopeni, în jurul orei 20.30.

Printre cei care au aşteptat, la aeroport, repatrierea trupului neînsufleţit al lui Cioabă s-au numărat deputatul Mădălin Voicu, pastorul Călin Ioan, de la Biserica Penticostală Evanghelia din cartierul bucureştean Ferentari, şi alţi reprezentanţi ai comunităţii romilor.

Firma care a asigurat serviciile funerare a mai fost angajată, în acelaşi scop, la decesul a numeroşi actori, cântăreţi, sportivi şi politicieni, între care Gheorghe Dinică, Ion Dolănescu, Nicolae Dobrin şi Corneliu Coposu.

Daniel, fiul cel mic al regelui Cioabă s-a ocupat de toate formalităţile. El a ţinut să facă precizări în legătură cu factura de la spitalul din Turcia. El a precizat că familia Cioabă a plătit 15.000 de dolari înainte de operaţie şi că nu au nicio pretenţie de la Guvernul României, că au cerut doar ajutor consular.

De la aeroport, trupul lui Florin Cioabă a fost transportat la o capelă din Bucureşti pentru a fi mutat în sicriul comandat tocmai din Statele Unite şi care a costat câteva mii de euro. Rudele au interzis accesul presei. Înainte de a fi pus în sicriu, Florin Cioabă a fost îmbrăcat într-un costum Armani negru, cămaşă albă şi pantofi negri. Femeile din familie au vrut să-i pună şi câteva bijuterii din aur, însă fiul său le-a interzit. Nici măcar verigheta nu i-a fost lăsată pe deget. Hainele cu care Florin Cioabă a venit din Turcia, inclusiv o patură albă, au fost puse sub perna din coşciug.

Miercuri dimineaţă, sicriul cu trupul neînsufleţit al autointitulatului rege al romilor a ajuns la Sibiu, alături de alte cinci maşini în care se aflau rude şi apropiaţi ai lui. Sicriul, din mahon alb, a fost dus în casă, iar în curte a fost aprins un foc, potrivit tradiţiei romilor.

Florin Cioabă va fi înmormântat în Cimitirul Municipal Sibiu, lângă mormântul tatălui său, unde familia sa a concesionat o parcelă de teren pe 25 de ani.

Autointitulatul rege al romilor a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și