Potrivit deciziei instantei, Tudor Matei nu va putea sa iasa din Baia Mare decat cu incuviintarea instantei, va trebui sa se prezinte la organul de urmarire penala sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat, sa se prezinte la Politia Baia Mare ori de cate ori este chemat, sa nu isi schimbe locuinta fara incuviintarea instantei care a dispus eliberarea provizorie, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nici o categorie de arme. De asemenea, nu poate sa se apropie si sa comunice cu partea vatamata Muresan Marius Ioan si cu martorii din dosarul in care a fost pus sub acuzare.

In cazul in care aceste obligatii vor fi incalcate, atunci Tudor Matei risca sa ajunga din nou dupa gratii. Decizia Tribunalului Maramures este definitiva.

Si in privinta lui Andrei Sebastian Pop masura preventiva a fost schimbata. El a fost eliberat, insa nu va putea iesi din Baia Mare.

Tudor Matei, impreuna cu Sebastian Andrei Pop au fost arestati preventiv pentru 29 zile in 25 aprilie, fiind acuzati de santaj. Potrivit anchetatorilor, probele administrate in cauza au aratat ca „in luna iulie 2012, partea vatamata M.M.I. a imprumutat de la inculpatul Pop Andrei Sebastian suma de 2.000 lei si a restituit pana in prezent, cu titlu de dobanda, aproximativ 8.000 euro. Cu toate acestea, inculpatii, exercitand acte de constrangere morala, proferarea de amenintari care vizau partea vatamata si familia acesteia, ii mai pretindeau alte sume, inculpatul Pop Andrei Sebastian - 4.450 de lei, iar inculpatul Matei Tudor Andrei - 6.000 lei si 3.000 euro, pentru a fi considerat restituit integral imprumutul".


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și