Poliţiştii, secondaţi de vehicule blindate echipate cu tunuri de apă, au luat cu asalt baricadele ridicate de către manifestanţi pe anumite străzi ce duc spre piaţă, dar nu au făcut nicio mişcare spre parcul Gezi, adiacent pieţei, unde sute de protestatari s-au instalat în corturi.

Guvernatorul Istanbulului, Hüseyin Avni Mutlu, a dat asigurări că obiectivul operaţiunii nu este alungarea manifestanţilor din parc.

"Intenţia noastră este de a înlătura pancartele şi însemnele din piaţă. Nu avem alt obiectiv", a declarat Mutlu pe contul său de pe Twitter. "Aceasta nu va afecta în niciun caz parcul Gezi şi piaţa Taksim, nu va afecta absolut deloc. Din această dimineaţă, puteţi avea încredere în fraţii voştri poliţişti", a mai spus guvernatorul, cerând manifestanţilor "să stea deoparte de posibila influenţă nefastă" din partea unor posibili provocatori.

Cu toate acestea, mulţi tineri, răspândiţi pe străzile apropiate pieţei Taksim, au ripostat în faţa poliţiei cu pietre şi cocktail-uri Molotov, în timp ce tunurile cu apă intrau în acţiune.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și