Patru subofiteri de la Jandarmeria Montana Borsa si salvamontistii din zona au pornit in cautarea acestuia. Din informatiile pe care le avem pana in acest moment cautarile sunt facute cu elicopterul cu care elvetienii au venit in judetul Maramures. Apelul a fost primit la 112 in jurul orei 10.40.

In urma cu putin timp turistul elvetian a fost gasit. Echipajul de jandarmi montan, salvamont si medic l-au preluat si i-au acordat primul ajutor. Barbatul nu are niciun fel de probleme si a refuzat pe propria raspundere transportul la Spitalul Orasenesc Borsa pentru un consult medical amanuntit.

Conform informatiilor, elvetianul se afla intr-o expeditie concurs avizata de Ministerul Mediului in Muntii Maramuresului. Acest concurs este supravegheat inclusiv medical iar in zona elvetienii au adus si un elicopter. Azi noapte acesta a plecat pur si simplu din tabara. Se stia ca barbatul este somnambul. Astazi dimineata colegii i-au gasit bocancii si echipamentul, iar el nu era nicaieri. Imediat s-a dat alarma. Acesta a mers noaptea prin padure aproximativ trei kilometri si a ajuns la o stana. Ciobanii l-au indrumat pentru a reajunge in tabara numai ca intre timp cautarile cu elicopterul dar si terestre au dat rezultate.

Acţiunea s-a încheiat cu succes, bărbatul dispărut fiind găsit la 3 km de locul de campare, în zona numită Sâlhoi, din Munţii Maramureşului. Acestuia i s-au acordat îngrijiri medicale de către medicul care îi însoţea în expediţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și