Twitter ar putea anunța în cursul zilei de luni acordul pentru vânzarea la 54,2 dolari per acțiune, după ce consiliul său de administrație se întâlnește pentru a recomanda tranzacția acționarilor Twitter, spune sursa. Posibilitatea ca înțelegerea să cadă în ultimul minut este mereu prezentă, susține sursele.

Musk, cel mai bogat om de pe planetă conform unui bilanț făcut de Forbes, negociază achiziția Twitter în nume propriu iar Tesla nu este implicată.

Twitter nu a reușit să obțină până acum o prevedere în cadrul înțelegerii cu Musk care i-ar permite companiei să ceară și alte oferte odată ce acordul este semnat, spun sursele. Însă, Twitter ar putea să accepte o ofertă din partea altcuiva prin plata unei sume de „despărțire” lui Musk, au adăugat sursele.

Sursele au cerut să fie anonimizate deoarece chestiunea este confidențială.

Acțiunile Twitter au crescut cu 4,5%, la 51,15 dolari, în tranzacțiile dinaintea deschiderii bursei luni la New York.

Musk a spus că Twitter trebuie să fie preluată în mod personal pentru a crește și a deveni o adevărată platformă a discursului liber.

Înțelegerea ar veni la doar patru zile după ce Musk a dezvăluit un pachet financiar care să susțină achiziția. Aceasta a făcut conducerea Twitter să ia mai în serios propunerea iar mulți acționari au cerut companiei să nu lase oportunitatea să scape, a relatat Reuters duminică.

Vânzarea companiei ar reprezenta o recunoaștere a Twitter că noul său șef executiv Parag Agrawal, care a preluat frâiele în noiembrie, nu are o contribuție suficientă la a face compania mai profitabilă, în ciuda parcursului său de a îndeplini obiectivele finaciare ambițioase pe care compania le-a stabilit pentru 2023. Acțiunile Twitter se tranzacționau la un preț mai mare decât prețul oferit de Musk din noiembrie.

Tacticile de negociere ale lui Musk – înaintarea unei oferte și păstrarea acesteia – seamănă cu ceea ce făcea un alt miliardar – Warren Buffet. Musk nu a oferit niciun detaliul financiar când a dezvăluit prima dată oferta pentru Twitter, făcând piața să pună la îndoială intențiile sale.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și