Botezatu a mărturisit că ştia de la mătuşa lui, femeie de serviciu în blocul în care locuia actorul, că acesta nu închide uşa locuinţei. În urmă cu o săptămână, l-a urmărit pe acesta după ce şi-a ridicat pensia de la un bancomat, a intrat în apartament şi pentru că s-a împotrivit l-a lovit de mai multe ori cu un cuţit în zona gâtului. Apoi a furat banii şi s-a dus acasă, unde şi-a anunţat rudele că a omorât pe cineva şi se va ascunde. Din ziua comiterii crimei, Botezatu a dispărut de la domiciliu şi a fost găsit de poliţişti când, se pare, încerca să se sinucidă.

Criminalul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat, duminică, în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă pentru omor deosebit de grav. Pentru fapta sa, individul riscă până la 25 de ani de închisoare.
Vasile Botezatu a mai fost condamnat pentru furturi şi tâlhării.
Poliţiştii anchetează şi rudele acestuia pentru a vedea dacă au tăinuit crima.

Constantin Ghenescu a absolvit în 1969 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, clasa profesorului Moni Ghelerter, fiind repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ. A debutat în "Cronica personală a lui Laonic" de Paul Chitic, regia Magda Bordeianu, spectacol cu premiera pe 22 august 1969, în care a interpretat personajul Iraclie. Lordul Lovell din "Răfuiala" de Ph. Messinger, Josef K. din "Procesul" de S. Berkoff, Rică Venturiano, Crăcănel sunt doar câteva dintre rolurile memorabile cu care a bucurat publicul Teatrului Tineretului.

În anul 1997 s-a transferat la Teatrul "Bulandra" din Bucureşti, continuând să aibă colaborări la Teatrul Tineretului şi în anii următori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și