După cum a scris parlamentarul ucrainean Yaroslav Zhelezniak pe Telegram, Legea privind Biroul Național Anticorupție al Ucrainei prevede extinderea numărului maxim de personal al Biroului Național Anticorupție al Ucrainei de la 700 la 1.000. În special, numărul personalului superior va crește de la 500 la 750.

Conform Legii Parchetului Special Anticorupție, SAPO urmează să fie scos din structura Procuraturii Generale și reorganizat într-un organ de procuror separat în cadrul sistemului general al organelor de procuror cu statut de persoană juridică separată în regim public. lege.

De asemenea, sunt prevăzute modificări în procedura de selecție competitivă pentru funcțiile de șef SAPO, adjuncții acestuia și procurori.

Legea cu privire la Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției prevede că Agenția poate inspecta bunurile dobândite înainte de serviciul public și bunurile dobândite de candidații pentru funcții de serviciu public, fără a afecta normele legate de securitatea națională în timpul legii marțiale.

Mai mult, vineri, parlamentul ucrainean a aprobat proiectul de lege nr. 10288-1 , care modifică legile specifice privind drepturile minorităților pentru a lua în considerare evaluarea experților Consiliului Europei și pentru a îndeplini criteriile Comisiei Europene pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE.

Marți, Olha Stefanishyna, viceprim-ministrul ucrainei pentru integrarea europeană și euro-atlantică, a declarat că proiectul de lege va conține garanții suplimentare pentru a preveni infiltrarea narațiunilor și propagandei rusești .

Anterior, oficialul guvernamental a declarat că noul proiect de lege care vizează protejarea minorităților naționale nu prevede extinderea oportunităților pentru limba rusă.

Într-un raport publicat pe 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat ca Kievul să înceapă discuțiile de aderare cu UE după ce a mai făcut patru pași . Acestea au inclus adoptarea de amendamente la drepturile minorităților naționale, creșterea dimensiunii Biroului Național Anticorupție și extinderea competențelor Agenției Naționale pentru Prevenirea Corupției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și