"Sabotarea din partea Ucrainei legată de limitarea aprovizionării cu apă a republicii de-a lungul canalului Nord-Crimeea nu poate fi descrisă decât o acţiune premeditată împotriva locuitorilor Crimeii", a declarat el, citat de agenţia oficială Itar-Tass, potrivit Agerpres.


Mass-media ucrainene au raportat înainte în timpul zilei că autorităţile de la Kiev au închis ecluzele canalului Nord-Crimeea, prin care apa din Nipru ajunge în Crimeea şi care asigură până la 85% din necesarul de apă al peninsulei.

"Crimeea nu va rămâne fără apă. Există planuri de urgenţă. Nu există probleme cu apa potabilă. Producătorii agricoli vor fi despăgubiţi", a dat totuşi asigurări Axeonov pe contul său de Twitter.


El a adăugat că negocieri sunt în curs cu autorităţile ucrainene pentru a găsi o soluţie, potrivit Itar-Tass. Crimeea depinde de Ucraina pentru aprovizionarea cu apă şi electricitate, printre altele. Canalul a fost construit în anii 1961-1971 şi are o lungime de 402,6 kilometri, aminteşte pe de altă parte Vocea Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și