Presa din Ucraina a relatat că în oraşul Bucea, din regiunea Kiev, au fost găsite după retragerea forţelor ruse 340 de cadavre.

Imaginile cu civilii ucişi lăsaţi pe străzi au revoltat opinia publică internaţională. Ucrainenii au afirmat că aceste crime au fost comise de ruşi, dar Moscova a respins "categoric" acuzaţiile prin purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Reznikov a comparat acţiunile armatei ruse cu cele ale SS, organizaţia paramilitară nazistă din Germania lui Adolf Hitler, în timpul celui de-al doilea război mondial.

Comisia de Anchetă a Rusiei a anunţat că investighează răspândirea de "ştiri false" despre uciderea civililor. Anchetatorul-şef Aleksandr Bastîrkin a ordonat instituţiei să evalueze din punct de vedere penal "provocarea din partea Ucrainei"; calomnierea armatei ruse constituie o infracţiune conform legislaţiei naţionale.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a cerut luni ca militarii ruşi care au participat la masacrul de la Bucea să fie judecaţi pentru crime de război. "Astăzi este clar că există dovezi privind crime de război, armata rusă este cea care se afla la Bucea", a declarat el postului de radio France Inter. "Justiţia internaţională trebuie să se ocupe de asta şi cei care au comis aceste crime trebuie să răspundă pentru ele", a adăugat Macron.

Premierul Regatului Unit, Boris Johnson, a avertizat de asemenea că "nu vom avea linişte atât timp cât nu se face dreptate".


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și