Autoproclamatul primar din Slaviansk, Viaceslav Ponomarev, a anunțat, potrivit Interfax, că opt militari ucraineni au fost uciși în aceste confruntări și alți șapte au fost răniți. Potrivit lui Ponomarev, victime sunt și în rândul "formațiunilor de autoapărare" (milițiile separatiste), fără a indica însă numărul acestora.

Interfax menționează că lupte între forțele ucrainene și separatiștii proruși au avut loc și marți în zona orașului Slaviansk, acestea soldându-se, după cum a anunțat Ministerul ucrainean al Apărării, cu șase morți în rândul militarilor ucraineni.

Șeful administrației prezidențiale de la Kiev, Serghei Pașinski, anunța duminică faptul că operațiunea lansată de forțele ucrainene la Slaviansk și în alte orașe din regiunea Donețk a intrat în faza finală. Pașinski sublinia, totodată, că, în timpul operațiunii pe care armata ucraineană a lansat-o la mijlocul lunii aprilie în estul Ucrainei, au fost uciși "mulți separatiști", fără a da însă date exacte.

Președintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov preciza marți că operațiunea specială a forțelor ucrainene în estul Ucrainei va continua, amenințându-i, în același timp, cu urmărirea penală pe organizatorii așa-ziselor referendumuri pentru independența regiunilor Donețk și Lugansk, referendumuri nerecunoscute de comunitatea internațională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și