El a cerut concernului Gazprom să nu le pretindă, imediat, ucrainenilor plata datoriei de peste două miliarde de dolari pentru gazele livrate. Guvernul de la Kiev ar putea folosi forţa pentru a elibera sediile administrative ocupate de activiştii pro-ruşi, dacă aceştia depăşesc termenul de 48 de ore.

Deocamdată, militanţii separatişti se declară gata să reziste până vor obţine un referendum pentru independenţa regiunilor lor.

Rebelii de la Luhansk, pe care guvernul ucrainean i-a acuzat că ar fi luat ostatici, au cerut, deschis, protecţia preşedintelui rus Vladimir Putin.

Putin se arată, însă, mai îngăduitor cu ucrainenii: el a cerut concernului Gazprom să le acorde o păsuire la plata celor 2,2 miliarde de dolari pe care aceştia le-ar datora pentru gazele livrate.

În acest timp, miniştrii de externe ai Rusiei şi Statelor Unite continuă să aibă convorbiri telefonice pe tema situaţiei din Ucraina. Dar adjunctul secretarului de stat, Victoria Nuland, a recunoscut că Statele Unite nu au aşteptări prea mari de la tratativele diplomatice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și