"Din nefericire, toate elementele pe care le deținem converg spre informația că el a decedat. Suntem doar în așteptarea unei a doua confirmări, identificarea corpului", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului.

Ministerul italian de Externe a "fost informat de către autoritățile ucrainene despre moartea jurnalistului italian Andrea Rocchelli" care se afla în zona Slavianskului.

Nota oficială indică faptul că familia reporterului "este în aceste ore în contact cu Farnesina (sediul Ministerului de Externe de la Roma) și cu Ambasada Italiei la Kiev, care o va ajuta să ajungă în această după-amiază în capitala ucraineană", conform EFE.

În atac a fost rănit și un fotograf francez William Roguelon, care l-ar fi văzut pe Rocchelli zăcând la pământ fără viață, potrivit agențiilor de presă ruse.

Anterior, agenția de presă RIA Novosti, citând lideri ai autoproclamatei "Republici Populare Donețk", anunțase că numele fotoreporterului străin ucis lângă Slaviansk este Andrea Rocchelli.

Un reprezentant al forțelor de autoapărare din Slaviansk declarase pentru RIA Novosti că, sâmbătă seara, au fost uciși un jurnalist italian și traducătorul său, iar un reporter francez ar fi fost rănit, dar fără se le menționeze numele.

"În satul Andreevka, de lângă Slaviansk, au fost uciși jurnalistul italian Andrea Rochelli și traducătorul său Andrei Mironov", se menționează pe pagina de Twitter așa-numitei "Republici Populare Donețk".

Acesta este primul caz când un jurnalist străin este ucis în cadrul conflictului din sud-estul Ucrainei.

Agenția de presă italiană Ansa, citată de RIA Novosti, citând surse bine informate, l-a nominalizat de asemenea pe Andrea Rocchelli ca fiind jurnalistul italian ucis lângă Slaviansk. Potrivit acesteia, este vorba de un fotoreporter de 30 de ani din cadrul asociației Cesuralab, care activase anterior în zone fierbinți precum Afganistan, Libia și Algeria.

Așa cum a relatat presa ucraineană și rusă, sâmbătă, în jurul orei locale 17:00, în perimetrul satului Andreevka de lângă Slaviansk un grup de jurnaliști străini au fost surprinși de un atac cu tiruri de mortier.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și