Barbatul a plecat de acasa in data de 21 Martie si a anuntat ca va suna acasa de indata ce va ajunge in România, fapt care nu s-a mai intamplat.

Sotia barbatului care a sunat dupa 4 zile la 112 a pus la dispozitia echipelor de cautare - salvare traseele gandite si o locatie unde barbatul isi facuse planuri sa ajunga. Acesta e echipat de iarna, cu baterie de rezerva la telefon, cu incarcator extern, cu rucsac cu alimente si echipament de schimb. Din pacate telefonul ucraineanului este inchis.

O echipa de salvatori montani impreuna cu o echipa a Politiei de Frontiera a ITPF Sighetu Marmatiei au pornit spre coordonatele transmise de sotia barbatului. De mentionat ca in zona respectiva, aproape de frontiera , in urma ninsorilor abundente si a viscolului din ultimele 72 ore pe alocuri zapada masoara peste 2 metri inaltime. Deplasarea salvatorilor se va face in conditii de iarna autentica pe schi de tura cu echipamente specifice. Va fi folosita si drona din dotarea Salvamont Maramures precum si binoclul cu termoviziune.

Cetateanul ucrainean a fost gasit in viata pe traseu, in coborare aproape la baza muntelui, acesta supravietuind celor 4 zile si nopti petrecute pe munte. Acesta va fi predat echipajului medical care va sosi in sprijin urmand ca ulterior sa fie preluat de autoritati.

Salvatorii se regrupeaza si se vor reintoarce la baza dupa o misiune scurta dar efectuata cu succes.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și