Un barbat din Ucraina a dat alarma mentionand ca in zona prin care a trecut se afla un alt barbat ucrainean care are nevoie de ajutor acesta aflandu-se intr-o hipotermie severa cu degeraturi si nu se mai poate deplasa.

O echipa de salvatori montani impreuna cu politisti de la Politia de Frontiera se deplaseaza in zona mentionata.

Datorita info privind starea precara de sanatate a cetateanului ucrainean precum si tinand cont de conditiile meteo deosebite s-a solicitat in sprijin si elicopterul.

ACTUALIZARE

Cetateanul ucrainean a fost gasit in timp record de echipele de cautare -salvare fiind in acest moment coborât la baza muntelui unde va fi predat echipajelor medicale venite in sprijin de unde va fi transportat la unitatea medicala penttu investigatii mai ample.

Barbatul se afla in hipotermie si prezinta degeraturi la membrele inferioare iar starea lui de sanatate este precara datorita conditiilor in care s-a expus dar ceea ce este cel mai important.... este in viata. Cu siguranta noaptea geroasa care urmeaza cu temperaturi pe munte de pana la -15 grade putea avea un efect fatal in cazul in care barbatul ar fi ramas pe munte.

Echipele de cautare salvare coboara de pe munte , coborare care va dura aprox 2 ore datorita zapezii mari care ingreuneaza deplasarea salvatorilor montani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și