Imaginile sunt de la granița României cu Ucraina. Din pădurea care limitează sudic masivul ucrainean Trebușeni, tăiată de Tisa, aflată peste apă de zona verde dintre localitățile românești Lunca la Tisa și Valea Vișeului.

Pe „cordonul” româno-ucrainean, însă pe partea ex-sovietică, ucrainenii ridică neîncetat în ultimele zile un stop din sârmă ghimpată cu dublu scop.

Inițial, gardul a fost construit anti-contrabandiști, cu o porțiune care era gata încă din toamna anului 2016. Dar, conform surselor Libertatea, lucrările s-au întețit de la 1 august 2018.

Reporterii Libertatea au verificat, la fața locului, lucrările. La finele săptămânii trecute, vineri, nu mai puțin de 5 persoane lucrau la gard, fiind asistate de reprezentanți ai Poliției de Frontieră ucrainene. Iar pilonii fără sârmă pe ei, pregătiți să fie transformați în baraj artificial, se întindeau pe o porțiune de un kilometru.

În total, gardul are aproximativ 6 kilometri și este poziționat între satele ucrainene Hmeliv, aparținând de localitatea Dilove, și Luh.


Preluare: libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și