La judecarea recursului, procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a aratat ca probele din dosarul lui Sorin Alexandrescu dovedesc premeditarea si perseverenta infractionala a acestuia in legatura cu santajul facut asupra lui Ioan Bendei si ca directorul Antena TV Group s-a folosit de cunostintele si functia sa. De cealalta parte, avocatul lui Alexandrescu a aratat ca probele nu dovedesc o infractiune de santaj si ca subiectul infractiunii nu este clientul sau, iar in acest context a cerut eliberarea sa.

Judecatoria Sectorului 1 a decis, in 31 mai, arestarea preventiva pentru 29 de zile a directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, acuzat ca l-a santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV. Alexandrescu i-ar fi spus lui Bendei ca daca nu incheie actul va fi facuta o ancheta jurnalistica in care se va arata ca in 2009 a semnat un contract de 3,5 milioane de euro cu firma presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru ca in schimb sa obtina drepturile de transmise a unor meciuri din cadrul Ligii I.

Decizia Judecatoriei Sectorului 1 a fost contestata de Sorin Alexandrescu la Tribunalul Bucuresti. Potrivit judecatoarei Elena Zamfir, care a dispus arestarea lui Sorin Alexandrescu, calitatea conspirata in care a actionat directorul general al Antena TV group denota o abilitate sporita de a folosi metode care sa ingreuneze identificarea si tragerea la raspundere. Magistratul a mai aratat ca Sorin Alexandrescu a negat faptele, in ciuda "evidentei probelor", iar conduita sa "nu ofera garantii ca, odata lasat in libertate, ar adopta un comportament procesual corect".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și