Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de DNA, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş efectuează cercetări faţă de Borboly Csaba, preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, ambele în formă continuată, luare de mită în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, două infracţiuni de instigare la uz de fals, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă.

De asemenea, au fost reţinuţi şi Palffy Domokos, consilier judeţean în cadrul CJ Harghita, şi Csiszer Botond-Benedek, director executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene din CJ Harghita.

"Celor trei inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu art. 6 alin. 3 C.p.p., iar la data de 13 mai 2013, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentaţi Curţii de Apel Târgu Mureş cu propunere de arestare preventivă. În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicatul DNA.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și