Biroul Politic al Partidului Naţional Liberal a decis, cu 53 de voturi pentru, 10 împotrivă şi un vot nul excluderea lui Radu Stroe. Ultimul cuvânt în acest sens îl va avea Delegaţia Permanentă, forul statutar.

"Eu am criticat ieşirea din USL şi de la guvernare, iar astăzi au votat această excludere. Asta-i viaţa. Eu nu mă simt un trădător", a declarat Radu Stroe, după şedinţa Biroului Politic.

"Eu nu-mi reproşez nimic, dar colegii mei au considerat că am avut o ieşire acuzatoare la adresa dlui preşedinte Antonescu şi a partidului. Eu am spus doar că simt că scorul partidului la alegerile europarlamentare nu va fi cel scontat şi că din păcate dl, Antonescu, părăsind USL şi ieşind de la guvernare, nu va amai avea suficienta şanse pentru a câştiga preşedinţia României", a explicat Radu Stroe.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, l-a calificat pe Radu Stroe drept un trădător: "Mesajul pe care l-au discutat colegii de la Cameră şi pe care îl vom discuta mâine în Biroul Permanent este că PNL este un partid suficient de serios şi de puternic ca să nu permită astfel de atitudini în condiţiile de precampanie şi în situaţia politică în care ne aflăm. Fiecare are dreptul la propriile opţiuni, dar nimeni nu este obligat să facă parte dintr-un partid şi atunci când faci parte dintr-un partid, nu poţi să nu respecţi nişte reguli minimale, pentru că altfel îţi baţi joc de munca celorlalţi colegi ai tăi".

La rândul său, deputatul liberal Ludovic Orban a afirmat că îl consideră pe Radu Stroe un trădător, deoarece acesta joacă „rolul de avocat al PSD la televizor”, adăugând că „în stare de război trădătorii se împuşcă”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și