Ieri dimineaţă, poliţia a fost sesizată cu privire la comiterea unei înşelăciuni.

O băimăreancă în vârstă de 55 de ani a reclamat că duminică, în jurul amiezii, a fost sunată de o persoană care a anunţat-o că fiica sa a fost implicată într-un eveniment rutier soldat cu victime. Apelantul i-a spus că, pentru a fi exonerată de orice vină, trebuie să depună într-un cont 6000 de euro.

Femeia nu şi-a dat seama că este vorba despre o înşelăciune şi a expediat 3800 de lei în contul indicat.

Poliţiştii au demarat activităţile de cercetare şi investigare în
vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului.


NU VĂ LĂSAŢI ÎNŞELAT PRIN METODA ACCIDENTUL!

Poliţiştii maramureşeni vă recomandă să fiţi prudenţi când, telefonic, vi se cer bani pe motiv că o rudă a dumneavoastră a fost implicată într-un eveniment rutier.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune prin metoda ACCIDENTUL, verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală sau unitatea de poliţie unde pretinde apelantul că s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Atenţie: în astfel de cazuri, reprezentanţii poliţiei sau parchetului nu reţin telefoanele mobile ale victimelor, astfel că e bine să încercaţi să le contactaţi.

Nu furnizaţi persoanelor străine, mai ales celor care pretind a fi reprezentanţi ai diverselor instituţii, date sau informaţii despre membrii familiei.

Dacă nu puteţi verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi persoanei care v-a contactat o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și