"În jurul orei 11:00 locală (08:00 GMT), un avion Il-76 s-a prăbuşit în regiunea Belgorod (...) La bord se aflau 65 de militari capturaţi ai armatei ucrainene, transportaţi în regiunea Belgorod pentru un schimb de prizonieri, şase membri ai echipajului şi trei însoţitori", a precizat ministerul.

"O comisie a forţelor aeriene s-a deplasat la locul prăbuşirii avionului pentru a stabili cauzele dezastrului", a adăugat el.

Imaginile care circulau pe reţelele sociale arătau un apart de zbor în cădere bruscă, înainte de o explozie puternică, urmată de flăcări şi fum negru.

Ministerul rus nu a oferit până în acest moment nicio informaţie cu privire la soarta persoanelor aflate la bordul avionului.

Întrebat în timpul conferinţei sale de presă zilnice, purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a dorit să comenteze, precizând natura prea "recentă" a informaţiilor. "Vom lămuri toate acestea", a spus el.

De la începutul ofensivei sale în Ucraina, Rusia s-a confruntat cu mai multe dezastre aeriene în care au fost implicate avioane ale armatei.

Ucraina a anunţat, la rândul său, doborârea unor avioane ruseşti. Kievul a declarat săptămâna trecută că a doborât un avion rusesc de spionaj A-50 şi un avion de comandă Il-22 în zona Mării Azov

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2024/01/24/un-avion-militar-rusesc-cu-65-de-prizonieri-ucraineni-la-bord-s-a-prabusit-in-regiunea-belgorod--1237489

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și