Potrivit ISU Cluj, ieri, în jurul orei 15.00, o ambulanță SMURD a fost solicitată să intervină la un caz medical în Valea Fânațelor, iar persoana de la telefon a anunțat că un bărbat de 60 de ani se află în stare gravă.

Întrucât drumul până la presupusul pacient era accidentat și plin de noroi, paramedicii au solicitat sprijinul celor de la CERT Rescue. Ambulanța n-a mai putut înainta, iar salvatorii și voluntarii au încărcat aparatura medicală în două mașini de teren și l-au găsit, după un efort considerabil, pe bărbatul care a cerut ajutor.

Când au ajuns la fața locului, paramedicii au aflat că persoana în cauză nu suferea de vreo afecțiune gravă. Din contră, s-a gândit că ar putea să folosească ambulanța ca un mijloc de transport gratuit spre Cluj-Napoca.

Potrivit ISU Cluj, misiunea declanșată pentru preluarea presupusului pacient a durat în jur de patru ore, iar la întoarcere ambulanța a trebuit să fie curățată pentru a putea fi trimisă la alte cazuri.

Poliția nu a putut fi implicată, pentru că nu se putea demonstra dacă bărbatul a avut sau nu probleme medicale la momentul apelului.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și