Baiatul, care la 7 ani cantareste 9 kilograme, i-a socat chiar si pe medici, care au descoperit ca micut este numai piele si os.

Cazul a fost descoperit de catre asistentii sociali din Viseu de Sus, care, impreuna cu reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului au decis ca micutul trebuie neaparat sa fie vazut de un medic. Initial copilul a fost dus la spitalul din localitate, insa din cauza starii lui, medicii au decis sa il trimita la Sighetu Marmatiei. Nici acolo nu a fost oprit, specialistii de acolo considerand ca trebuie sa ajunga la Spitalul Judetean. Copilul cantareste in acest moment cat un bebelus de un an, greutatea normala pentru varsta lui fiind de 24-25 kilograme.

Din primele informatii, se pare ca micutul sufera de un handicap, avand probleme neuropsihice. Copilul va ramane internat in spital, iar in urma anchetei pe care DGASPC a deschis-o in acest caz se vor dispune masurile necesare pentru protectia minorului.

ACTUALIZARE:
"Minorul provine dintr-o familie monoparentala, mama fiind la randul ei incadrata candva in grad de handicap neuropsihic. Din pacate, nici dansa nu si-a actualizat incadrarea in grad de handicap, are o conditie modesta. Minorul nu este recunoscut de catre tata. Directia pentru Protectia Copilului, prin Serviciul Abuz Neglijare impreuna cu reprezentantii primariei si Politiei Viseu de Sus au instrumentat in regim de urgenta acest caz. Am apelat serviciile medicale, intai la Viseu de Sus, apoi la Sighetu Marmatiei fiind orientate catre Spitalul Judetean Baia Mare. Aici i se vor face minorului investigatii amanuntite", a declarat Raoul Dromereschi, sef Serviciu Abuz Neglijare din cadrul DGASPC Maramures.

La Spitalul din Baia Mare, medicii au ramas socati cand l-au vazut pe baiatul de 7 ani. Avea doar 9 kilograme, desi trebuia sa aiba aproape 25 kilograme.

"In urma consultului pe care l-am facut, tot ce am putut gasi a fost doar o angina acuta, in rest nu s-a gasit nimic foarte grav. Dar il vom interna pentru mai multe investigatii. La varsta de sapte ani trebuia sa fi avut undeva la 25 kg, ori el cantareste doar 9. Deci este vorba despre o malnutritie severa. Este un copil neglijat si psiho-afectiv, in mod evident. Oricum, diagnosticul este unul destul de grav. Nu se poate hrani singur, are nevoie de ingrijire permanenta”, a spus Irina Maties din cadrul UPU Pediatrie Spitalul Judetean Baia Mare.

Minorul a ramas internat la Spitalul Judetean pentru urmatoarele zile. Acesta mai are o sora in varsta de 10 ani care se afla in sistemul de protectie al DGASPC Maramures, minora fiind in asistenta maternala la Sighetu Marmatiei. Cel mai probabil baiatul nu va mai ajunge acasa, ci in Centrul de Tip Familial pentru copii cu nevoi speciale din Baia Mare.

In ceea ce o priveste pe mama, aceasta nu va putea fi trasa la raspundere pentru neglijenta datorita afectiuni psihice de care sufera.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și