Copilul, în vârstă de şase ani a supravieţuit fără nicio zgârietură. A prezentat doar câteva dureri, motiv pentru care specialiştii i-au realizat o radiografie. Conform medicilor, e o mică minune, ţinând cont de faptul că micuţul a căzut de la o înălţime de aproximativ 4 metri. Cert este faptul că nu este vorba despre un caz grav, însă e clar că gura de canal trebuie securizată de către cei responsabili. "Situaţia este sub control", a relatat Sorina Pintea, managerul Spitalului Judeţean Baia Mare. Până la acest moment, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Maramureş nu au fost sesizaţi. Atributul aparţine asistenţilor sociali ai unităţilor medicale, dacă aceştia consideră că a fost vorba despre o neglijenţă gravă.

Se pare că acest capac original al canalului a fost furat. "Cineva a adus un capac si l-a pus, dar de o dimensiune mai mica. Canalul de colectare a dejectiilor este amplasat in curtea a doua blocuri. Copiii s-au jucat acolo, iar unul din ei a calcat pe marginea capacului. Acesta s-a intors iar copilul a cazut in canal. A fost scos de un barbat care era acolo. Sunt si multe masini parcate. A suferit un soc mai mult probabil speriat. Oamenii l-au dus in casa, iar de acolo la spital de catre echipajul SMURD. Am analizat cu pompierii situatia", a relatat Dan Bucă, consilier pentru situaţii de urgenţă în cadrul administraţiei locale. Imediat s-a dispus deplasarea la faţa locului a echipei de interventie de la Vital. "S-a adus o placa de beton care s-a pus peste canal pentru siguranta cetatenilo di integritatea fizixa a copiilor care se joaca in curtea interioara a blocurilor", a mai arătat Dan Bucă. Astfel, perimetrul a fost izolat.

Rămâne, însă, în discuţie, situaţia perimetrelor în care hoţii îşi fac de cap. sustrăgând capace de canal sau orice obiect care valorează bani la centrele de schimb. Poate că e timpul ca acest lucru să nu se mai întâmple, iar autorităţile competente să se implice mai mult ca hoţii să nu mai aibă posibilitatea de a sustrage aceste obiecte, care, în lipsă, pot provoca daune omeneşti.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și