Un alt cutremur puternic, cu magnitudinea 6,4, a lovit luni principala insulă din Filipine, zguduind clădirile din capitala Manila, dar fără a provoca pagube.

Cutremurul din Indonezia s-a produs luni la orele 04.09. (duminică, 21.09 GMT), la 21,8 kilometri adâncime, iar epicentrul său a fost la 167 de kilometri vest de oraşul de coastă Pariaman, a indicat USGS.

„Seismul a fost resimţit timp de un minut la intensitate moderată, oamenii au intrat în panică şi şi-au părăsit casele”, a afirmat într-un raport preliminar Agenţia naţională de management al dezastrelor.

Primul cutremur a fost urmat de câteva replici puternice, potrivit serviciilor seismologice indoneziene.

Centrul de avertizare de tsunami din Pacific a indicat iniţial că acest cutremur are potenţialul de a genera un val uriaş în Oceanul Indian, dar a anulat avertismentul la scurt timp.

„Potrivit ultimelor informaţii, nu există victime sau pagube, dar continuăm să monitorizăm situaţia. Cutremurul a fost puternic resimţit în sudul Insulei Nias”, situată la nord-vest de Sumatra, au precizat serviciile de urgenţă. Oamenii „s-au calmat” după ridicarea avertismentului de tsunami, au adăugat acestea.

Indonezia se află în aşa-numitul „Cerc de Foc al Pacificului”, o zonă cu o puternică activitate seismică, unde mai multe plăci tectonice ale Pământului se intersectează şi provoacă un număr mare de cutremure şi evenimente vulcanice.


Preluare: G4media.ro

Un cutremur cu magnitudinea 6,7 a lovit Insula Sumatra, în Indonezia. Seism puternic și în Filipine

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și