Ingrediente:

Unt 130 g

Oua 4 buc

Zahar 1 pahar

Branza de vaci 500 g

Praf de copt 1 lingurite

Esenta de vanilie 2 buc sau 2 fiole

Cacao pudra 2 linguri

Amidon alimentar 1 lingurite

Stafide 0.5 pahar

Puteti adauga nu numai stafide, dar si alte fructe uscate, nuci, coaja rasa de lamaie,etc

Faina alba calitate superioara 1.5 pahar

Mod de preparare:

Mai intai vom face aluatul:

Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt.

Se topesc 100g de unt, se lasa sa se racoreasca putin.Peste unt se adauga 1/3 de pahar de zahar, 1 fiola de esenta de vanilie - se amesteca bine toate.Apoi se adauga 1 lingura rasa de cacao, amestecati bine sa nu fie cocoloaseIn compozitia asta se bate 1 ou, se amesteca.Adaugati faina si faceti un aluat care nu se lipeste de maini.Se ia 1/3 de aluat si se pune in congelator. Cealalta bucata o vom intinde in tava.Ungeti o tava de 20x20 sau 18x25, cu unt. Intindeti aluatul uniform - eu am facut-o cu mainile, aluatul este mai moale, si va fi mai usor asa.

Acum vom prepara amestecul de branza:

Se topesc 30g de unt.

Din 3 oua se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le puneti la frigider.Amestecati bine branza cu o lingura, sa nu fie boturi. Daca aveti branza din aia mai uscata, o treceti prin sita.La branza adaugati restul de zahar si 1 esenta de vanilie, amestecati bine.Galbenusurile se amesteca bine cu o lingura.Peste amestecul de branza se adauga untul topit si racorit - amestecati bine.Apoi adaugati galbenusurile, amestecati.

Stafidele le spalati, adaugati peste branza. Acum adaugati si 1 lingura de amidon.

Amestecati bine.

Albusurile se bat spuma tare.Il adaugati in compozitia de branza si amestecati atent cu o lingura.Acum turnati amestecul de branza peste aluatul intins mai inainte in tava. Nivelati bine.Aluatul care era in congelator il radeti deasupra compozitiei de bran.


Preluare: A1.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și