"Potrivit rapoartelor preliminare, 38 de persoane au murit, inclusiv două personalul medical", a declarat purtătorul de cuvânt al Oleg Salagay RIA Novosti.
"Trei persoane au supraviețuit - un asistent medical a condus doi pacienti din clădire în flăcări", a spus Salagay, adaugand ca un total de 41 de persoane s-au considerat a fi în clădire cu un singur etaj, la momentul incendiului.

O sursă din poliție a declarat pentru RIA Novosti că cei mai multi dintre pacienti au murit in somn inhaland fumul, așa cum au fost probabil sedati de medicamentul prescris.
Serviciile de urgență regionale a spus ca 12 cadavre au fost găsite până în prezent în clădirea care a ars aproape complect. Căutarea este împiedicată de nori grei de fum din zona.
Anchetatorii lucrează la locul incendiului, care a inceput la aproximativ 2:00 și a fost stins în aproape trei ore, se iau în considerare mai multe cauze posibile, inclusiv un scurt-circuit, încălcarea reglementărilor de securitate la incendiu și chiar incendiere.

Un dosar penal a fost deschis, în timp ce șeful clinicii si asistenta care au supravietuit sunt interogați în legătură cu acest incident, conform spuselor Comitetul de Investigație din Rusia.
Un oficial al serviciilor de urgență locale, a declarat pentru RIA Novosti că pompieri au sosit la locul faptei doar la o oră după ce s-a primit notificarea alarmei de incendiu.
"Cea mai apropiată stație de incendiu este la aproximativ 51 kilometri de la zona incendiata. Pompierii ar fi putut ajunge mai devreme în cazul în care focul a avut loc în timpul verii, deoarece există un feribot peste râu ", a spus Vadim Belovoshin,sef adjunct al situațiilor de urgență pentru regiunea Moscova.
"Din păcate, feribotul este în prezent închis", a spus oficialul.

Autoritățile din Moscova si din regiune au marcat 27 aprilie ca zi de doliu pentru victimele incendiului


Preluare: en.ria.ru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și