Iar una din cele mai grave consecințe imediate, provocate de expunerea excesivă la soare și fără a se lua măsurile necesare de protejare a pielii, este arsura solară.

“Din păcate, am tratat inclusiv pacient care a suferit arsuri de gradul al II-lea, extinse pe o suprafață de peste 40% din corp, după expunerea neconformă și excesivă la soare”, a declarat dr. Cadar Adela, medic primar dermatovenerologie. Acest tip de arsură solară afectează primele două straturi de piele și cauzează bășici dureroase și pline de lichid.

Dermatologii de la Județean s-au mai confruntat în ultima perioadă cu complicații ale înțepăturilor de căpusă și alte insecte (țânțari, albine, păianjeni), urticarii (alergii alimentare, expunere la soare etc.), dermatite de contact și micoze.

În acest sens, specialiștii recomandă folosirea substanțelor care alungă insectele, folosirea dușului înainte și după intrarea în bazin/piscină, folosirea doar a echipamentelor proprii (șlapi, prosoape, folosirea cremelor de protecție SPF 50+, respectiv evitarea expunerii la soare în intervalul 11.00 – 16.00 și în timpul utilizării unor medicamente fotosensibilizante.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și