Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat că şoferul unui autoturism care se deplasa pe raza localităţii Şieu a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism condus regulamentar de o tânără de 23 de ani. Impactul s-a soldat doar cu avarierea celor două autoturisme, fără a se înregistra victime. În urma evenimentului rutier, conducătorul auto care a intrat pe contrasens a părăsit locul faptei.

La scurt timp, verificările efectuate de poliţişti au condus la identificarea lui. Este vorba de un bărbat de 31 de ani din Şieu. Acesta a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât şi prelevarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătoarea auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul producerii accidentului.

Pe numele bărbatului poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Conform articolului 337 din Codul Penal, refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și