Simona Radiş, campioană europeană la dublu vâsle și la 8+1, le-a facut o binemeritată „urare” oficialilor ministerului, direct de pe aeroport: „Le urăm vacanță plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor”.

A doua zi, după ce „Mări, se vorbiră / Ei se sfătuiră”, veni ṣi ministrul cel delicat cu explicația absenței sale de la primirea oficială a delegației canotorilor ROMÂNI.

Novak a scris [pe facebook] că primirea a fost organizată de Federaţia Română de Canotaj, iar Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sens.„Vreau să felicit încă o dată canotorii români, dar şi antrenorii, federaţia şi pe toţi cei care au pus umărul la rezultatele lor remarcabile, pentru performanţele istorice de la Campionatele Europene. Am transmis mesaje de felicitare, publice şi private, şi în timpul competiţiilor, pe care le-am urmărit îndeaproape, cu emoţie, mândrie şi interes”. (sursa:https://sport.hotnews.ro)

Omul, dacă n-a fost invitat, nu s-a dus! Nu numai el, nu s-a dus nimeni de la Ministerul Sportului. Ce sa-i faci, bunul simț primează! Nu te duci ȋntr-un loc dacă nu ești invitat. Atunci pot să întreb cine dracu e Eduard Novak, nu cumva e ministrul Sportului şi cum s-o mai fi chemând ??? Nu cumva federațiile sunt subordonate Ministerului Sportului, iar ministerul are un ministru pe care-l cheamă Novak Eduard???

O căutare pe pagina ministerului, care are sigla guvernului României, şi la Registrul sportiv apare lista federațiilor naționale. La poziția 15, e trecută F.R.Canotaj, cu numărul de identificare B/C/00021/2002.

Cu alte cuvinte, canotajul românesc e ȋn ograda ministerului condus de Novak Eduard. Ce invitație specială i-ar fi trebuit ca să întâmpine delegația canotorilor întorși ȋn ţară cu excepționale rezultate sportive???

Canotoarea Simona Radiş le-a urat vacanţă plăcută în continuare celor de la MTS. Se vede treaba că sunt peste măsură de obosiți. Pe același site al Ministerului Sportului, secţiunea Programe are ultimele „noutăți” din perioada 2013-2016. Mai sunt si alte „vechituri” pe site-ul ministerului. Nu le aduc acum în atenția celor care vor avea timp de citit aceste indignate rânduri de protest.

Aceeași excepțională canotoare, ca toata delegația românească prezentă la europenele de canotaj, a fost binemeritat ironică la adresa celor din minister: „Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuși atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi”.

Aici aṣ adăuga eu ceva. Dacă vor fi mai multe rezultate, sper ca Novak Eduard ṣi cei din conducerea ministerului, vor face un deranj mai mare ṣi vor pleca acasă!

Nu de alta, dar se vede că sunt obosiți, drumul din centrul Bucureștiului până la aeroportul „Henri Coandă” e prea greu de făcut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și