Anuntul, asteptat sa aiba loc miercuri la o importanta conferinta din SUA, ar putea fi un moment de reper in tratamentul bolii care afecteaza, de exemplu, numai in Marea Britanie 800.000 de persoane cifra care este de asteptat sa se dubleze intr-o generatie, odata cu imbatranirea populatiei.

Medicamentele existente astazi pe piata se adreseaza pur si simplu simptomelor. Esecul lor in a aborda cauzele care stau la baza maladiei duce la uzura rapida, iar boala ia curand un curs devastator.

In schimb, noul medicament Solanezumab abordeaza beta-amiloidele, acele proteine toxice care blocheaza creierul in boala Alzheimer, distrugand legaturile vitale intre celule.

Medicamentul este produs de gigantul farmaceutic american Eli Lilly, iar oamenii de stiinta au declarat recent la o conferinta ca efectele medicamentului s-au dovedit a fi in concordanta cu un “tratament care schimba patologia care sta la baza bolii Alzheimer”.

Eric Karran, de la organizatia de caritate “Alzheimer Research UK”, a declarat ca tratamentele actuale ajuta numai in ceea ce priveste simptomele permitand celulelor nervoase sa comunice intre ele mai eficient, dar nu opresc agravarea bolii de baza. “In cele din urma, efectul … dispare, prejudicierea creierului coplesind beneficiul modest oferit de medicamente”, a mai spus Karran.

Sperantele in legatura cu noul medicament Solanezumab fusesera spulberate in urma cu trei ani cand un studiu la scara larga arata ca acesta este ineficient. Cu toate acestea, analiza ulterioara a sugerat ca exista beneficii daca medicamentul este luat intr-un stadiu incipient al bolii, mai scrie dailymail.co.uk.


Preluare: ZiarMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și