"Demisia mea reprezinta un gest de protest fata de cooptarea si pastrarea UDMR in Executiv, in ciuda tuturor argumentelor care indica necesitatea excluderii UDMR nu doar de la guvernare, ci si din viata publica a Romaniei, deoarece reprezinta un focar de instabilitate, un factor de distrugere a bunei convietuiri intre etnii si o amenintare directa la adresa integritatii statului roman", afirma Bogdan Diaconu in textul demisiei sale pe care l-a prezentat intr-o conferinta de presa.

In document, inregistrat la organizatia sector 4 PSD, Diaconu precizeaza ca demisia sa este si "o forma de protest fata de toate promisiunile neindeplinite ale social-democratilor si fata de inselarea asteptarilor alegatorilor care au votat, in 2012, pentru ca PSD sa faca o altfel de politica".

Deputatul a subliniat faptul ca "pe toate caile" s-a opus cooptarii UDMR la guvernare si ca a adus la cunostinta conducerii PSD nemultumirile sale, insa, "voturile UDMR au fost mai importante decat integritatea teritoriala a Romaniei".

"Plec din PSD pentru a fonda un nou proiect politic bazat pe credinta in valorile romanesti si in puterea noastra ca natiune. (...) PRU ii va uni pe romani pentru a le apara binele, spre deosebire de toti cei care pana acum i-au dezbinat ca sa-i insele si sa-i saraceasca. (...) PRU va trezi energiile dezamagite si rasfirate ale poporului roman si le va uni intr-un scop unic: recastigarea tarii fiindca Romania de azi nu le mai apartine romanilor", a spus Diaconu in conferinta de presa.

Acesta a facut un apel catre "cei care gandesc si simt romaneste" sa se alature noului partid, adaugand ca Partidul Romania Unita va fi caracterizat din punct de vedere doctrinar prin national-democratie, iar din punct de vedere programatic prin justitie sociala, protectionism economic, eradicarea coruptiei, pastrarea si apararea identitatii nationale.

"PRU nu are nimic impotriva comunitatii maghiare din Romania, respecta drepturile minoritatilor si buna convietuire dintre etnii, dar nu poate tolera ruperea teritoriului national si transformarea romanilor in minoritari si in exilati in propria lor tara", a mai spus Diaconu, precizand ca, saptamana viitoare, va detalia programul noului partid, precum si componenta Comitetului de Initiativa care "se ocupa deja de infiintarea formatiunii".

"Si-au anuntat dorinta de implicare atat parlamentari, cat si persoane din societatea civila, dar mai ales mii de cetateni romani care s-au saturat sa fie umiliti in propria lor tara", a mai spus acesta

Diaconu a avut de-a lungul timpului o pozitie apropiata de cea a elitelor politice ruse, fiind de altfel intr-o perioada semnatrul unor articole publicate pe versiunea in limba romana a radioului Vocea Rusiei.


Preluare: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și