Istoria conflictului dintre primarul Ovidiu Nemeș și directorul Vasile Ștefanca este mai veche și a pornit de la faptul că doctorul Ștefanca nu a acceptat să subordoneze politic Spitalul, așa cum i se cerea.

În data de 2 august 2012, în urma unui conflict izbucnit între pacienții secției Psihiatrie bărbați din cadrul Spitalului, doi pacienți au decedat. După acest eveniment nefericit, doctorul Ștefanca Vasile a fost scos țap ispășitor de către Ovidiu Nemeș, fiind destituit de la cârma Spitalului. Doctorul Ștefanca a atacat în Instanță această dispoziție a Primarului, Justiția arătând că această dispoziție este ilegală și abuzivă.

Întregul demers juridic al doctorului Ștefanca a fost prezentat în mai multe articole pe Sighet 247 și poate fi vizionat la linkul de mai jos:

http://www.sighet247.ro/s/foto-breaking-news-dr-stefanca-vasile-a-castigat-definitiv-procesul-cu-primarul-sighetului-curtea-de-apel-cluj-arata-ca-destituirea-sa-din-functie-a-fost-ilegala-primaria-trebuie-sa-ii-plateasca-acestuia-peste-14-miliarde-de-lei/

Doctorul Ștefanca s-a adresat instituției Primarului municipiului Sighet pentru a-i fi plătite sumele cuvenite, câștigate prin Justiție, însă Primarul municipiului Ovidiu Nemeș a refuzat acest lucru. Ca urmare a acestui refuz, doctorul Ștefanca Vasile s-a adresat unui executor judecătoresc, care, după anumiți pași ceruți de lege, a blocat săptămâna trecută conturile Primăriei și a retras sumele aferente din conturi.

Astfel, doctorul Ștefanca, fostul manager al Spitalului municipal Sighet, destituit abuziv de către Ovidiu Nemeș, a primit suma de nu mai puțin de 92.000 lei, reprezentând salariile cuvenite de la momentul destituirii și până la expirarea contractului de management, plus dobânda legală.

Cel mai probabil, din conturile Primăriei au mai fost retrase și alte sume, cum ar fi: onorariul executorului, diverse taxe de executare, taxe de timbru, alte cheltuieli. Totodată Primăria va fi obligată să achite la bugetul de stat toate dările aferente salariilor doctorului Ștefanca Vasile pentru perioada de la momentul destituirii și până la expirarea contractului de management al acestuia.

Calculele făcute inițial de către Sighet 247, cum că ar fi vorba de un prejudiciu adus la bugetul local de către Ovidiu Nemeș, prin decizia sa abuziva de a-l destui în mod nelegal pe Ovidiu Nemeș, de peste 140.000 lei (1,4 miliarde de lei vechi) au fost corecte.

Cert este că la conducerea Primăriei Sighet se află un personaj pe nume Ovidiu Nemeș, fost „excursionist” prin Franța, plăcintar și TIR-ist, care creează doar prejudicii la bugetul local. Sighetenii sunt până la urmă cei care potlogăriile primarului TIR-ist: peste 700.000 lei în dosarul „Parcometrele”, zeci de mii de lei în dosarul „Avocații” și acum, mai nou, aproximativ 140.000 lei în dosarul „Destituirea abuzivă”.

Consiliul local este singurul care poate remedia ultima potlogărie a Primarului, în sensul că poate lua o Hotărâre de Consiliu local prin care să se întoarcă împotriva lui Nemeș prin Justiție și să îl oblige pe acesta să returneze orașului sumele cu care a fost prejudiciat. Poate și DNA-ul va avea ceva de spus în acest caz - Dosarul „Destituirii ilegale”.

S-ar putea totuși ca Sighetul să nu piardă acești bani, în cazul destituirii abuzive a doctorului Ștefanca. Aceasta, doar în cazul în care actualul director al Spitalului, Alexandru Oros, returnează salariul încasat începând cu anul 2012 și până în prezent, urmând ca suma să fie returnată bugetului local al municipiului Sighet. Foarte puțin probabil acest scenariu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și